dilluns, 6 de juny del 2011

FESTIVAL Casa Asia Film Week!!!! De dijous 9 a diumenge 12 de juny

A partir del 24 de maig es posa en marxa la venda anticipada d'entrades del nou certamen de cinema asiàtic de Barcelona: Casa Àsia Film Week. El festival se celebrarà del 6 al 8 de juny a la seu de Casa Àsia (amb activitats i projeccions gratuïtes) i del 9 al 12 als Cinemes Girona, i presenta una variada programació cinematogràfica, amb un total de 30 cintes, 11 de les quals competeixen en la secció oficial.

Així, els amants del setè art trobaran títols que van des de la comèdia al drama, passant per la ciència ficció, les arts marcials o el cinema de Bollywood. Les pel lícules, la majoria inèdites i de recent producció, compten amb la signatura de directors novells i consagrats, com és el cas de la cineasta hongkonguesa Ann Hui, a qui se li dedica una retrospectiva en aquesta primera edició.

La cinematografia de Hong Kong tindrà un paper destacat en aquesta primera edició, gràcies a la col.laboració de l'Hong Kong Economic and Trade Office a Brussel.les. Dues de les millors produccions Hong Kong d'enguany serviran per obrir i tancar el certamen: el 9 de juny, Reign of Assassin de John Woo i Chow-bin seu per a la inauguració, i el 12 de juny, The Stool Pigeon de Dante Lam, per a la clausura.

La venda d'entrades es cenyeix a les 27 projeccions que s'exhibiran en els Cinemes Girona i per a les tres seccions programades: «Secció oficial» -en la qual competiran 11 pel lícules asiàtiques de recent producció-, «Panorama» -amb una selecció de 7 cintes dels últims dos anys-i «Retrospectiva» , dedicada a la directora Ann Hui i composta per cinc dels seus millors obres. També es posen a la venda les entrades per les dues sessions especials inèdites a la gran pantalla: la superproducció Space Battleship Yamato del cineasta Takashi Yamakazi, cedida per la distribuïdora Mediatres Estudi i en homenatge a Japó, i la preestrena de la pel lícula xinesa Confuci , interpretada per Chow Yun-Fat.

D'altra banda, Portal Àsia (del 6 al 8 de juny a Casa Àsia), combinarà la projecció de tres pel·lícules (entre elles, cinema espanyol fet a Àsia) amb presentacions, debats i conferències al voltant del cinema que prové d'aquesta part del món .

Aquesta setmana de cinema asiàtic està organitzada per Casa Àsia i compta amb la programació d'Ángel Sala i Mike Hostench del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya , així com amb la coordinació general de Glòria Fernández i Enric Garcelán de CineAsia . Dirigeix ​​el certamen Menene Gras Balaguer, responsable del departament de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.

El nou festival de cinema especialitzat a Àsia pretén convertir-se en un important esdeveniment cultural destinat a difondre la millor cinematografia produïda en el continent asiàtic. D'aquesta manera, el festival pren el relleu al reconegut festival BAFF, que anunciava el tancament de les portes el 2010. Casa Àsia Film Week, com a festival especialitzat en cinema asiàtic, únic a la ciutat de Barcelona, ​​aspira a convertir-se en un dels millors certàmens sobre aquesta zona del món a Europa i en punt de trobada amb altres festivals que tenen un clar accent asiàtic com són els de Cannes, Venècia, Sant Sebastià, la Berlinale, Locarno, Udine Far East Film Festival, Rotterdam, Cinemes del Sud de Granada, Las Palmas, la SEMINCI i el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.
 
Per més informació: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada